Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wędzonej makreli i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 40 dag
pieczarki marynowane 1 słoik
jabłko 1 szt
cebula 2 szt
jajko 4 szt
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wędzonej makreli i pieczarek

Makrelę oczyścić z ości, podzielić na kawałki. Pieczarki pokroić na połówki. Cebulę bardzo drobno posiekać. Jabłko utrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. jajka pokroić w kostkę. Wszystkie produkty włożyć do salaterki, dodać oliwę, przyprawić do smaku, wymieszać. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 11.12.2013 17:00
Fajne połączenie.
gacopierz23 19.08.2012 07:53
też taka lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak