Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane risotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 300 g
pomidor 500 g
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
salami 50 g
sól do smaku
ser żółty 2 łyżki
masło 1 łyżki
czosnek 2 ząbek
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane risotto

Czosnek posiekać zrumienić na oleju,pomidory obrać ze skórki i drobno pokroić,czosnek wraz z kawałkami pomidora dusić mieszając,aż do momentu aż powstanie gęsty sos,ugotować ryż na pół twardo,ostudzić,następnie włożyć go do sosu i wymieszać,dodać 1 łyżkę startego sera,groszek i kukurydzę dołączyć do ryżu i doprawić,naczynie żaroodporne nasmarować masłem przełożyć do niego składniki na wierzch położyć plastry salami żółty ser oraz wiórki masła,zapiekać 25 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.12.2012 08:35
mmm uwielbiammm;)
Ewelina45 20.01.2011 13:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak