Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety schabowe z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1|2 główki
jajko 1 szt.
schab bez kości 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
bulion warzywny 1 litr
boczek 4 plastry
mąka 5 łyżka
margaryna 3 łyżki
mleko 6 łyżki
śmietana 2 łyżki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety schabowe z kapustą

Mięso rozbić tłuczkiem,jajko roztrzepać 2 łyżkami mleka,kotlety obtoczyć w 3 łyżkach mąki,następnie w jajku i bułce tartej,usmażyć.Boczek pokroić na paseczki,usmażyć na chrupiąca.Z kapusty wyciąć głąb poszatkować i ugotować w bulionie,kapustę odcedzić z bulionu,bulion zostawić do zasmażki.Z margaryny i pozostałej mąki zrobić zasmażkę,zalać ją połową szklanki bulionu i resztę mleka.Zagotować doprawić dodać śmietanę i wymieszać z kapustą,podawać razem z kapustą i boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak