Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gazpacho pomidorówka

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 6 szt
jajko 2 szt
seler 2 szt[naciowy]
cebula 1,5 szt
mąka ziemniaczana 1.5 łyżki
oregano do smaku
czosnek 3 ząbki
mleko skondensowane 3/4 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gazpacho pomidorówka

Cebulę i czosnek obrać ,pokroić i zmiksować razem z pomidorami i selerem.,całosc zagotować ,dodając mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną wodą ,dodać do zupy jajka i roztrzepać je ,na koniec dodać mleko i przyprawić oregano i solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.01.2012 21:50
ciekawa procedura.. ja zawsze miksuje po ugotowaniu :)
iga2 20.01.2011 23:41
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak