Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk faszerowany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg.
mięso wieprzowe 20 dag
pieprz
cebula 1
boczek wędzony 10 dag
natka pietruszki
pieczarki 15 dag
sól
marchewka 1
skórka z cytryny
papryka czerwona 1/2
papryka zielona 1/2
masło 1/3 kostki
wino białe 1 szklanka
śmietana 1/2
żółtko jajek 1
oliwki czarne 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: indyk faszerowany

mięso nacinamy by powstała kieszeń,nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.cebulę,pieczarki,paprykę kroimy w kostkę.natkę siekamy marchewkę ścieramy na tarce a oliwki kroimy.składniki mieszamy z żółtkiem,duszonym mięsem i skórką z cytryny.farszem napełnić kieszeń.spiąć wykałaczkami.obłożyć boczkiem i obwiązać nicią.obsmażamy z obu stron na maśle a następnie pieczemy w piekarniku.podlewamy winem.gotową pieczeń kroimy.sos z pieczenia zagęszczamy śmietaną i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak