Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2rolki
grzyby suszone 0,30dag
cebula 1szt
natka pietruszki 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
sól
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO

Kapustę przelać wodą,odsączyć.Ugotować z solą,zielem angielskim i liściem laurowym.Cebulę obrać,posiekać,zeszklić na maśle,dodać pokrojone grzyby(wcześniej namoczone we wrzątku)podsmażyć,dodać odsączoną kapustę.Wszystko wymieszać,dodać natkę pietruszki,doprawić pieprzem.Z ciasta francuskiego wykroić kwadraty,piec w piekarniku wg przepisu na opakowaniu.Nałożyć gorący farsz na upieczone ciasto.Pierożki najlepiej smakują z barszczem czerwonym.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 28.03.2011 10:08
świetne
stokrotka 10.02.2011 09:24
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak