Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęssia szyjka nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Skórka z gęsiej szyjki
bułka czerstwa 5 dkg
mleko 1/2 szkl
wątróbka gęsia
słonina 5 dkg
pieczarki 10 dkg
jajko
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa cała Prymat
cielęcina bez kości 15 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: Gęssia szyjka nadziewana

Bułkę namoczyć w mleku .Wątróbkę ,słoninę ,cielęcinę i pieczarki zmielić. Do masy dodać jajko ,odciśniętą bułkę i przyprawy. Wymieszać. Do skórki nałożyć masę i zaszyć ją z dwóch stron. Nakłuć ją i włożyć do garnka z wodą osoloną, ugotować. Przed podaniem pokroić w plasterki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.01.2012 00:32
fajna
Seba 12.01.2012 00:32
fajna
Iwona51
Iwona51 14.07.2011 09:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak