Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 sztuka
grzyby suszone 1 garść
cukier
przyprawa do zup w płynie
sól do smaku
woda 1 (źródlana)
kapusta biała 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

Z mąki, wody i jajka zagnieść ciasto.
Kapustę kiszoną i grzyby drobno posiekać i ugotować.
Odcedzić i przyprawić do smaku.Uwaga na sól ponieważ kiszona kapusta już jest słona.
Gotować w osolonej wodzie 3 min od wypłynięcia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.05.2013 20:18
moje ulubione
Justyna37 21.02.2012 11:43
dobre
bursztynek 18.11.2011 23:16
dawno nie robiłam
aga130982 04.10.2011 07:52
mniam
ewaa 30.05.2011 20:45
uwielbiam pierogi:)
Mysiunia 14.05.2011 16:01
bardzo bardzo lubie takie:)
gacopierz23 08.04.2011 23:29
lubię
Margo1 05.04.2011 09:16
uwielbiam
alaaa 31.03.2011 11:57
moje ulubione
Magda60 10.03.2011 11:39
pyszne
berys18 14.02.2011 08:25
moje ulubione pierogi
eli82 13.02.2011 18:47
uwielbiam pierogi :)
izapozdro 11.02.2011 16:38
bardzo lubię
mala2021 09.02.2011 15:40
lubie wszystkie pierogi :)
Łucja1 22.01.2011 19:30
bardzo takie lubię!
SyMiki 21.01.2011 23:36
Jeśli ktoś lubi pierogi na słodko,to dobre są z bitą śmietaną.
Małgorzata113 20.01.2011 09:40
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak