Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
zsiadłe mleko 200 ml
jajko 3 szt
cukier 3 łyżku
sól szczypta
jabłka 2-3 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć z zsiadłym mlekiem oraz przesianą mąką i szczyptą soli. Dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Obrane jabłka przekroić i wyjąć pestki, a następnie pokroić na cienkie plasterki lub kostkę. Wymieszać z ciastem. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżka placuszki, smażyć z obu stron na złocisty kolor. Podawać ciepłe posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 20.05.2013 10:37
aż ślinka cieknie
Ada-Gaba 28.08.2012 07:34
palce lizać
Rybciia 02.02.2012 15:29
pycha
Teresa19 05.11.2011 17:40
pycha
AgaS10 01.09.2011 08:48
robię podobne...są pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak