Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do pierogów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
rosół drobiowy 1 szklanka
śmietana 1-2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do pierogów

Mąkę przysmażyć na suchej patelnii, aż będzie brązowa. Przesypać do garnka i dodawać stopniowo rosól, ucierając tak by nie było grudek. Dodać smietanę. Podawać z pierogami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 20.04.2012 21:31
nigdy nie jadłam pierogów z sosem ale chyba zacznę
Tika4444 09.01.2012 21:46
ciekawy, nie znałam takiego
Tika4444 09.01.2012 21:46
ciekawy, nie znałam takiego
agata1722
agata1722 01.03.2011 13:24
nie jadłam jeszcze pierogów z sosem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak