Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki ziemniaczano-cukiniowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cukinia 1\\2 kg
dynia 1\\2 kg
boczek 40 dag
cebula 2 szt
natka pietruszki
mąka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Placki ziemniaczano-cukiniowe

Zetrzeć obrane ziemniaki na tarce o drobnych oczkach, jak na placki ziemniaczane. Obraną cukinię idynię pozbawioną pestek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Posolić wszystko. Zostawić cukinię i dynię na 30 min. i odcisnąć wodę. Połączyć z jajkami i masą ziemniaczaną i natką. Boczek podsmażyć z cebulką dodać do masy. Dodać mąkę. Formować placuszki i smażyć na złoty kolor z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 26.02.2014 17:40
pyszne te placuszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak