Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki domowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4 sztuki
szynka 8 plastrów
cebula 2 sztuka
pomidor 2 sztuka
masło do smaku
ser żółty 8 plasterków
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki domowe

Bułki kroimy na pół każą część smarujemy masłem i nakładamy szynkę. Cebulę, pomidora oraz jajka kroimy w plasterki. Układamy po jednym plasterku na każdej połówce bułki. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach a następnie posypujemy po wierzchu. Wkładamy do piekarnika na 160\'C na ok 15-20 min. Polecam jak ktoś lubi polane ketchupem. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 25.09.2013 11:51
Domowe zdecydowanie najlepsze!
Barbara33 06.03.2012 08:34
zrobię
RenataZ-et 01.03.2012 23:03
takie domowe zapiekanki są najlepsze!
IlonaAlbertos 01.07.2010 00:14
Super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak