Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 5 dag
śmietana 3/4 szklanki
jajko 3 sztuki
margaryna 1 sztuka
łopatka bez kości 1 kg
cebula 3 sztuki
kapusta kiszona 1 kg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem, kapustą i cebulką

Mąkę, margarynę, 2 jajka, sól oraz drożdże rozrobione w śmietanie zagniatamy, na jednolitą masę. Ciasto wałkujemy a następnie wycinamy prostokąty ok. 4x8 cm. Mięso gotujemy. Gotowe mielimy. Kapustę przelewamy wodą. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebulkę kroimy w piórka. Wszystko smażymy i doprawiamy do smaku. Gotowy farsz nakładamy na ciasto a następnie zwijamy i dokładnie zlepiamy. Gotowe układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i smarujemy jajkiem. Pieczemy ok 30 min w temp. 180\'C, aż się ładnie zarumienią. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 27.11.2013 13:15
Slicznie wyszły
olkaaa 23.09.2013 09:45
uwielbiam takie
Łukasz15 11.09.2013 08:56
Przepyszne paszteciki
Motorek 27.01.2013 10:33
rewelacyjne te paszteciki
RenataZ-et 25.05.2012 20:27
rewelacja
RenataZ-et 25.05.2012 20:27
rewelacja
Wafelek2601 05.01.2012 09:38
ekstra do czerwonego barszczu
AGNIESZKA144 03.03.2011 18:35
bardzo je lubię
MAR3STA 01.02.2011 10:41
jakie złociste, super;)
IlonaAlbertos 29.01.2011 21:06
Uwielbiam je, szczególnie do barszczyku :)
Agnieszka_B 20.01.2011 20:07
Zgadzam się... Tak pysznie wyglądające paszteciki i barszczyk - rewelacja!
Zoso 20.01.2011 18:59
do tego barszcz i mamy super kolację

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak