Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka pod pierzynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 7 szt
woda 1 szkl
olej 1/3 szkl
Majeranek suszony Prymat
śmietana 18 proc 0,5 szkl
majone 4 łyżki
ser żółty
Kucharek przyprawa do potraw
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka pod pierzynką

Żeberka umyć i obtoczyć w przyprawie do żeberek oraz majeranku. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, w którym uprzednio dano wodę z olejem. Pieczemy ok. 30 min w 140 stopniach. Śmietanę, majonez, kucharek oraz cebulę pokrojoną w kostkę wymieszać. Po 30 minutach pieczenia na każde żeberko wyłożyć masę śmietanowo-majonezową, a resztę sosu wylać na wszystkie żeberka(na całość). 5 minut przed wyłączeniem zetrzeć ser na każde żeberko. Zapiec i podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak