Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos jałowcowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 1 szklanka
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos jałowcowy

Jałowiec ucieramy w moździerzu. Na patelni podsmażamy masło klarowane i dodajemy mąkę. Robimy zasmażkę. Następnie dolewamy bulion, wrzucamy jałowiec i gotujemy na bardzo małym ogniu ok 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 28.08.2011 16:28
smaczny, jak ktoś lubi jałowiec- do mięs dziczyzny
Kate131 17.05.2011 06:59
ciekawy
Izabela/bella81 01.05.2011 11:14
A do jakich dań smakuje najlepiej?
Grażyna13 28.01.2011 16:37
Musze spróbować !
Anna169Hosz 24.01.2011 16:35
Jakoś nigdy nie robiłam takiego sosu...a jałowiec lubie:)
IZABELA29 23.01.2011 10:38
zielono mi
MAR3STA 20.01.2011 11:42
jako dodatek do mięs super!
pacpaw 20.01.2011 09:43
dość wyrazisty smak. Specyficzny. Mogłoby nie smakować :)
ben-ka 20.01.2011 09:39
Przyznam,że nawet nie wiem jak to smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak