Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony królik

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
wino białe wytrawne 100 ml
ocet balsamiczny 1/2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
sos sojowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony królik

Oczyszczonego i umytego królika pokroić na kawałki i umieścić w misce.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w plastry, dodać do mięsa.
Wszystkie pozostałe składniki dokładnie wymieszać.
Marynatą zalać kurczaka, chwilę mięso masować z marynatą.
Przykryć miskę folią spożywczą i wstawić do lodówki na 10 godzin.
Po upływie tego czasu mięso bez cebuli przełożyć na blachę do pieczenia.
Na blaszce ustawić miseczkę z wodą.
Królika piec w temperaturze 175-180 stopni przez 80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 02.02.2012 09:48
mniammmmmmm
cukiereczek 20.12.2011 18:26
smacznie
eli_555 07.09.2011 23:24
pyszne jedzonko
Anna169Hosz 30.08.2011 18:06
Extra.
Misiakova 09.08.2011 10:57
pycha
evita0007 18.05.2011 18:15
uwielbiam króliczka ;-) ostatni raz jadłam dobre pare lat temu ale podobnie był zrobiny jak twój mniam,mniam :-)
pawel6 20.01.2011 21:44
uwielbiam mięso z królika, a tutaj prezentuje się wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak