Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w cieście

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 10 dag
oliwa
mleko 120ml
jaja 2
sól
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w cieście

Odmrożone filety osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawami i zostawiamy na 20 minut. Jaj wbijamy do naczynia, dodajemy mleko, mąkę, sól i pieprz. Miksujemy ok. pół godziny. Jak przygotujemy ciasto maczamy filety i kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron. gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 27.09.2011 10:42
super
magical66 26.01.2011 09:31
lubie ryby
Bart 20.01.2011 23:49
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak