Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz grzybowo mięsny

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 500 g
cebula 1 szt
grzyby suszone 2 garść
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
delikat do smaku
śmietana 18-procentowa 150 ml
mąka 2 łyżki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz grzybowo mięsny

Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.
Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Dodać sól, pieprz i delikat do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 26.03.2012 22:38
uwielbiam gulasze :)
cukiereczek 21.10.2011 10:10
Lubię taki gulasz
Babciagramolka 11.04.2011 21:32
Wiesz co dobre
aguus 16.03.2011 11:12
wygląda znakomicie:)
pawel6 20.01.2011 21:44
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak