Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z indyka z cebulką i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1,5 kg
cebula biała 2 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
tłuszcz do smażenia do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżki
papryka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z indyka z cebulką i papryką

Filet myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w paseczki. Papryki myjemy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę w piórka. Na tłuszczu podsmażamy mięso, doprawiamy do smaku. Dodajemy cebulę oraz paprykę, przecier i dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Gotowe podajemy. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.09.2013 10:31
muszę zrobić
RenataZ-et 15.05.2013 23:08
super obiadek
pigila
pigila 15.12.2011 23:05
super
kiziolek201 08.02.2011 17:18
Coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak