Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z cebulką i pomidorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 0,5 kg
cebula 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
żółtko jajek 2 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z cebulką i pomidorem

Mięso myjemy i oczyszczamy. Kroimy na mniejsze części i mielimy dwukrotnie. Do przemielonego mięsa dodajemy przyprawy i żółtka. Zagniatamy. Cebulkę i pomidora kroimy w kostkę . Na talerz nakładamy na środek cebulkę a na około cebulki pomidora. Na cebulę nakładamy kulki zrobione z mięsa. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 09.07.2013 23:49
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak