Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa w maśle pietruszkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1 kg
pietruszka 90 dag
masło 15 dag
miód 4 dag
rosół drobiowy 200 ml
natka pietruszki 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa w maśle pietruszkowym

Marchewkę i pietruszkę dokładnie umyć o oskrobać z wierzchniej skórki, dokładnie oczyścić, a następnie pokroić w drobne plasterki. Do garnka wrzucić masło, miód, pokrojoną marchewkę i pietruszkę, wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i dusić pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aby warzywa nie przywarły do garnka. Po dojściu warzyw do miękkości należy zalać je rosołem drobiowym i dalej dusić pod przykryciem około 10 minut. Wszystko to należy doprawić solą, pieprzem oraz natką pietruszki, odkryć i odparować nadmiar wody, jeśli takowy jest. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 13.11.2013 16:55
super pomysł
Wafelek2601 12.05.2013 08:09
Warto wypróbować
Agnik 13.12.2011 20:20
ciekawe
Iwusia 15.09.2010 08:29
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak