Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 50 dag
jajko 2 sztuki
cebula sztuka
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
tłuszcz do smażenia 3 łyżki
indyk 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso wieprzowe połączyć z mięsem z indyka i wyrobić masę mięsną dodając jajka. Do masy mięsnej dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać cebulkę i wyrobić masę mięsną. Z mięsa odrywać kawałki i formować płaskie kotleciki. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.01.2014 22:00
świetne kotlety
Wafelek2601 12.06.2013 23:05
Często robię z różnymi dodatkami
IKrakowianka 13.07.2012 19:00
często robię, bo bardzo lubię takie kotlety mielone
Monika193
Monika193 06.10.2011 08:28
smaczne
Iwusia 22.01.2011 12:14
fajny przepisik :)
Katarzyna/kate1980 21.01.2011 14:49
ciekawe połączenie mięs
pacpaw 20.01.2011 00:34
jak panierka ładnie wyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak