Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zbójecka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzony boczek 40 dkg
kiełbasa 25 dkg
tłuszcz 10 dkg
prawdziwki 60 dkg
mąka 10 dkg
śmietana 200 ml
cebula 3 sztuki
szczypiorek 1 pęczek
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
tymianek do smaku
słodka czerwona papryka do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zbójecka

Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć. Dodać posiekaną cebulę i plasterki grzybów, posolić i dodać przyprawy. Po kilkunastu minutach dolać wodę, doprawić. Zagotować, dodać łyżkę mąki, wymieszać. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę. Zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.01.2012 10:17
extra
Iwona51
Iwona51 19.01.2011 23:22
dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak