Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z mięsnymi kluseczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 25 dkg
szpinak 20 dkg
parmezan 5 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat
masło 1 łyżka
jajko 3 sztuki
rosół 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z mięsnymi kluseczkami

Wołowinę zmielić. Szpinak zalać wrzątkiem. Osączyć. Posiekać. Zmielone mięso, szpinak, , parmezan, bułkę tartą, masło i jajka przełożyć do miski. Zagnieść. Przyprawić. Zagotować rosół, mięso wkładac do niego łyżeczką. Gotować 5 minut. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.12.2011 00:33
extra
RenataZ-et 27.12.2011 23:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak