Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagami i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dkg
szparagi 1 puszka
ogórki konserwowe 3 sztuki
kiełbasa szynkowa 20 dkg
szczypiorek 3 łyżki
natka pietruszki 3 łyżki
sos
majonez 1 słoik
jogurt naturalny 4 łyżki
keczup 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagami i pieczarkami

Jajka pokroić w kostkę. Obrane pieczarki gotować 15 minut we wrzątku. Potem pokroić w kostkę. Szparagi po osączeniu pokroić na małe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, kiełbasę - w wąskie paski. Wszystko połączyć. Składniki sosu wymieszać, doprawić. Polać sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.01.2011 23:10
fajna sałątka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak