Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pożywna zupa pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
mielone mięso 30 dkg
jaja 1 sztuka
mąka 1/2 szklanki
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pożywna zupa pomidorowa

Włoszczyznę zetrzeć na grubych oczkach. Posiekaną cebulę zeszklić na oleju, dodać mięso i smażyć. Dodać włoszczyznę i smażyć jeszcze chwilę stale mieszając. Dodać 1,5 litra wody, gotować razem pół godziny. Z mąki i jaja zagnieść ciasto, zetrzeć na grubych oczkach, dodać do zupy. Gotować do miękkości. Na koniec dodać koncentrat, zagotować i przyprawić do smaku. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 09.10.2011 21:29
pycha
IKrakowianka 06.10.2011 10:29
pyszna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak