Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 75 dag
olej 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
woda 1,5 szklanki
mięso wieprzowe 70 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
jaja 1 sztuka
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem

Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać sól i olej, następnie dobrze ciepłą wodę. Zagnieść ciasto( w miarę potrzeby można dodać trochę więcej wody lub mąki).
Mięso zemleć, cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Czosnek z cebulkę podsmażyć na tłuszczu i dodać do mięsa. Do masy mięsnej dodać jajka, bułkę tartą, doprawić ją do smaku solą i pieprzem.
Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać z niego szklanką okręgi, nakładać na nie farsz i zlepiać pierogi. Pierogi wkładać na gotującą się wodę. Gotować przez około 3 minuty, do momentu, aż wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 30.03.2013 07:16
smaczne pierożki
IKrakowianka 09.12.2012 22:09
bardzo lubię takie pierogi
Miki 16.06.2012 23:55
super
Mirka-Ludomila 30.03.2011 08:47
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak