Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pepperonata

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 30 dkg
pomidory w zalewie 10 dkg
oliwa 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: pepperonata

Paprykę umyć, usunąć gniazda i pokroić w paski. Skropić oliwą i ułożyć na blaszce. po 10 minutach pieczenia w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku dodać pomidory i razem piec następne 10 minut. warzywa przełożyć do salaterki posolić, popieprzyć, wymieszać zmiażdżonym czosnkiem, bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak