Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik na botwince

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwina pęczek
rzodkiew pęczek
ogórek świeży
szczypior
koperek pęczek
maślanka 750 ml
śmietana gęsta 200 ml
sól
pieprz
cukier
jaja 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik na botwince

Botwinkę oczyścić, opłukać, pokroić i wrzucić na 1 litr osolonego wrzątku, gotować 10 minut pod przykryciem. Obrać ogórka, pokroić w kostkę, rzodkiew pokroić w plastry, zieleninę umyć i posiekać. Maślankę roztrzepać ze śmietaną, dodać botwinkę z wywarem i pozostałe składniki, pryzprawić do smaku, schłodzić. ugotowane jajka pokroić w kostkę dodać do chłodnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.12.2012 23:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak