Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka w mięsnej skorupce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 80dag
olej 3 łyżki
mleko 0,5szklanki
kajzerka 1szt
jajko 1szt
musztarda 2 łyżki
cebula 1szt
natka pietruszki 0,5pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 8szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka w mięsnej skorupce

Osiem jajek ugotować na twardo.Kajzerkę namoczyć w mleku.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Natkę posiekać.Mięso wymieszać z odciśniętą kajzerką,cebulą,musztardą i natką pietruszki.Doprawić solą i pieprzem i dodać do masy jedno jajko.Masę mięsną podzielić na osiem części.Obrane jajka otoczyć masą mięsną,formując ją na kształt jajek.Smażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju około 20 minut.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 25.05.2011 09:10
ciekawe;]
pacpaw 20.01.2011 09:46
mam podobny przepis w swojej księdze. U mnie nazywa się to szkockie jajo :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak