Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 0,5 kg
woda 2,25 l
mąka pszenna 0,03 kg
śmietana 0,5 kubka
cynamon
cukier
Goździki całe Prymat
mleko 0,13 l

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarówka

Rabarbar pokroić na kawałeczki, włożyć do wrzącej wody z cynamonem i goździkami, zagotować, a następnie zmiksować. Zmiksowany przecier rozprowadzić gotowaną wodą i osłodzić. Mąkę wymieszać ze śmietaną i mlekiem, wlać do zupy, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak