Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w winnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 60 dkg
białe wino 1,5 szklanki
cebula 5 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 2 łyżki
olej do smażenia
Bulion grzybowy 1/2 sztuki
prawdziwki 15 marynowane

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w winnym sosie

Filety pociąć na kawałki. Posolić, oprószyć pieprzem i mąką. Smażyć na oleju, potem podrumienić cebulę posiekaną. Wlać wino i rozkruszyć kostkę bulionową. Pokrojone prawdziwki wrzucić na patelnię. Rybę dusić pod przykryciem do miękkości. Rybę wyjąć, sos zagęścić mąką. Rybę zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.11.2011 10:53
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak