Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser porzeczkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 20 dkg
przetarte czarne porzeczki 20 dkg
mleko 200 ml
jajko 3 szyuki
cukier puder 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser porzeczkowy

Bułkę pokroić na cienkie kromeczki, posmarować przecierem porzeczkowym i złożyć po dwie kromki przecierem do wewnątrz. Na wysmarowanej masłem formie ułożyć koło siebie kanapki. Zalać je mlekiem roztrzepanym z żółtkami. Upitą z białek pianę ułożyć na wierzchu. Zapiekać aż się zarumieni. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kaja1991 06.04.2012 14:06
super pomysl
Agnik 13.01.2012 17:56
wow
zbysio 03.04.2011 21:03
oooooooooooooooooooooooooooooooooo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak