Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
włoszczyzna 5 dag
białko 1 szt
cielęcina 10 chuda

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki

Tartą bułkę połączyć z zimnym mlekiem, a gdy napęcznieje, dodać zmielone mięso, białko i sól.
Wyrobić jednolitą masę i uformować pulpety wielkości orzecha włoskiego.
Z włoszczyzny ugotować 2 szklanki wywaru, odcedzić i osolić.
Do wrzącego wywaru wkładać pulpety, tak aby były nim pokryte i ugotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 29.12.2012 11:58
smakowite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak