Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PSIA BUDA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 0,25szt
żółtko surowe 1szt
cukier 0,5szklanki
cukier wanilinowy 1szt
mleko 0,5szklanki
aromat arakowy
ser biały 0,70dag (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: PSIA BUDA

Ser biały zmielić lub zetrzeć.Utrzeć masę z żółtka,cukru,masła roślinnego i cukru waniliowego.Do masy dodać zmielony ser i dokładnie wymieszać.Do mleka dodać parę kropel aromatu arakowego lub innego.Moczyć herbatniki w mleku i układać w rzędach 3 na 5.Posmarować herbatniki jedną trzecią masy serowej i ułożyć drugą warstwę herbatników.Posmarować herbatniki serem,ułożyć trzecią warstwę herbatników i posmarować serem.Złożyć budę w trójkąt,owinąć folią.Po około 8 godzinach polać czekoladą i posypać bakaliami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 09.05.2012 19:08
super
Ania67 23.05.2011 11:33
rewelacja
pigila
pigila 22.03.2011 23:09
super
Magda60 14.03.2011 10:59
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak