Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lin z wody

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lin 1 kg
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie 5 ziaren
sól
jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
masło 2 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: lin z wody

Ugotować wywar z włoszczyzny, cebuli i przypraw. Lina sparzyć, usunąć łuski, wypatroszyć, uciąć głowę, opłukać. Wywar wlać do płaskiego rondla, zagotować. Włożyć rybę, gotować na małym ogniu ok. 25 minut. Ugotowane jaja obrać, drobno posiekać. Masło stopić. Rybę wyjąć z wywaru, osączyć, ułożyć na półmisku, obsypać jajami, polać masłem, przybrać posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 19.02.2012 22:45
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak