Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu z migdałową nutką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek mascarpone 25 dag
jajko 2 szt
cukier 5 dag
likier migdałowy 2 łyżki
wiśniówka 100 ml
biszkopty podłużne 1 opakowanie
mocna kawa 1 filiżanka
ciemne kakao do smaku
woda 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu z migdałową nutką

Jajka dokładne umyte, wodę zagotuj z cukrem i gotuj ok. 3 min, aż syrop zgęstnieje. Gorący wylej na białka i ubijaj je, aż masa wystygnie. Żółtka zmiksuj z serkiem mascarpone i likierem. Połącz z ubitymi białkami. Kawę wymieszaj z wiśniówką. w naparze kawy maczaj biszkopty i wyłóż nimi dno prostokątnego naczynia. Przykryj połową masy serowej, potem znów biszkoptami maczanymi w kawie i resztą masy. Kakao wsyp na sitko, posyp nim dość obficie wierzch deseru. Całość dobrze schłodź w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak