Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Imbirowa zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 60 dkg
ziemniaki 1/2 kg
seler 1/4 sztuki
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
śmietana 120 ml
imbir starty 1 łyżka
włoszczyzna suszona 3 łyżki
pestki dyni 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Imbirowa zupa z dyni

Rozgrzać masło, wrzucić imbir i smażyć przez chwilę stale mieszając. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, dynię, seler, zalać litrem wody. Dodać suszoną włoszczyznę. Przyprawić. Gotować do miękkości. Na koniec zupę zmiksować, dodać śmietanę i zagotować jeszcze raz. Pestki dyni uprażyć i posypać nimi zupę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 06.01.2012 21:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak