Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bochenek truskawkowo-rabarbarowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier brązowy 3/4 szklanka
olej roślinny 1/4 szklanka
jajko 1 sztuka
wanilia 1/2 łyżeczka
rum 1 łyżka
mąka 1 szklanka
mąka pszenna razowa 1/4 szklanka
sól 1/2 łyzeczka
śmietana 1/4 szklanka
rabarbar 1/2 szklanka
truskawki świeże 1/2 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bochenek truskawkowo-rabarbarowy

1. Wymieszać razem brązowy cukier, olej roślinny, jajko, wanilię i rum. Następnie połączyć z mąkę, solą i proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Dodać do mieszaniny kwaśną śmietanę. I na samym końcu truskawki i rabarbar. Całość dokładnie wymieszać.
2. Przełożyć gotową mieszaninę do wysmarowanej formy na bochenek chleba - uwaga: ciasto będzie bardzo gęste.
3. Piec w temperaturze 130 stop. przez około 50 minut lub do momentu, kiedy góra bochenka przypiecze się na złotawo-brązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak