Ostry gulasz z młodej kapusty

Ostry gulasz z młodej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młodej kapusty

    1 główka
  • mięsa gulaszowego

    40 dag
  • pomidorów

    2 szt.
  • cebuli

    2 szt.
  • śmietanki 18%

    80 ml
  • olej słonecznikowy

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić i pokroić w dość dużą kostkę. Dodać świeżo mielony czarny pieprz, sól oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki. Wszystko wymieszać i odstawić na dwie godziny do lodówki, aby mięso przeszło przyprawami.

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka, dodać soli i pieprzu, lekko podlać wodą i gotować około 5 minut.

Na patelni rozgrzać olej słonecznikowy, wrzucić cebulkę, drobno pokrojone pomidory i 2 łyżeczki ostrej papryki mielonej. lekko podsmażyć dodać mięso i podpiekać około 10 - 15 minut (w zależności od wielkości kawałków mięsa).

Mięso przełożyć do garnka z młodą kapustą, wszystko dokładnie wymieszać, dodać pokruszony liść laurowy, 2 ziarna jałowca, majeranek, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego wymieszanego ze śmietanką. zagotować i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

05.03.2012 18:35
sycący i smaczny

pacpaw

01.11.2011 18:53
chyba skopiuję sobie ten pomysł i tez przyrządzę taki gulasz

monciasz

22.02.2011 21:02
coś nowego i na pewno jest pyszne:)

Edyta38

18.01.2011 18:54
super!!!!!!!!!!!!!!!!!

Misiek1

16.07.2010 13:33
Ostry, ale naprawdę bardzo dobry:)

rosik93

17.06.2010 22:58
Napewno musi być ostre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat