Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki z białą czekoladą i migdałami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 1/3 sztuka
czekolada biała 180 g
truskawki 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki z białą czekoladą i migdałami

1. Na patelni beztłuszczowej podsmażyć migdały do momentu aż lekko zbrązowieją.
2. Czekoladę włożyć do miski żaroodpornej i roztopić za pomocą kuchenki mikrofalowej przez 30 sek. Następnie pomieszać łyżką i jeszcze raz podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 30 sek. Odstawić na 5 minut aby nieco ostygła.
3. Truskawki włożyć do miseczki, polać roztopioną czekoladą i posypać migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andrea 20.01.2011 09:16
Uwielbiam truskawki w każdej postaci.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak