Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 główka
cebula 2 sztuki
mięso mielone - mieszane 60 dag
masło roślinne 1 łyżka
jajko 1
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
boczek wędzony 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z boczkiem

liście kapusty oddzielić i wrzucić do wrzątku i gotować 2 min.przełożyć na sito,polać zimną wodą i osączyć.cebulę zarumienić na maśle.mięso wymieszać z jajkiem przyprawić resztą składników.spód i boki formy wyłożyć plasterkami boczku warstwami układać w niej masę mięsną i liście kapusty.wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 45 min.podawać bezpośrednio po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 24.06.2011 13:38
pycha
magical66 20.01.2011 09:48
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak