Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

węgorz w sosie koperkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

węgorza 60 dag
Kwas cytrynowy Prymat
masła 2 łyżki
mąki 2 łyżki
peczek zielonego koperku
sól
cukru Trochę
śmietany ½ szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: węgorz w sosie koperkowym

Węgorza wypatroszyć i zdjąć skórę, wymyć. Pokroić na kawałki, posolić, zostawić na pół godziny. Włoszczyznę, wypłukać pokroić, zalać szklanką wody- gotować 10 minut. Do wywaru dodać szczyptę kwasku cytrynowego, zagotować, włożyć kawałki ryby, gotować na małym ogniu 20 minut. Wyjąć na talerz. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić wywarem z ryby. Koperek drobno posiekać, wymieszać ze śmietaną, dodać do sosu, doprawić solą i cukrem. Rybę włożyć do sosu podgrzewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak