Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Baba śniegowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 30 dkg
cukier 40 dkg
jaja 8
migdały 15 dkg
cytryna
Polewa:
mleko 3/4 szkl
kakao 6 dkg
cukier szkl
masło 5 dkg
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Baba śniegowa

Migdały zmielić. Żółtka razem z cukrem i migdałami utrzeć ,dodać sok z cytryny . Białka ubić na sztywną pianę ,wymieszać i upiec. Składniki na polewę zagotować wystudzić i polać upieczoną babkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela251
mela251 18.01.2012 09:41
pyszna
Seba 30.07.2011 20:52
smaczna
mehia 27.06.2011 20:35
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak