Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem czekoladowy baileys

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 300 ml
likier Baileys 130 ml
kremówka 1 szklanka
biszkopty podłużne 12 szt
orzechy włoskie
mięta
deser czekoladowy

Przepis i sposób przygotowania na: krem czekoladowy baileys

Przygotować krem , tak jak na opakowaniu jest napisane ,od razu przelać do szklanki , potem dodajemy połowę ubitej śmietany i 30 ml likieru. W pozostałym likierze moczymy biszkopty , wsunąć je w krem . Dekorujemy pozostałą bitą śmietaną , orzechami i listkiem mięty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 03.12.2012 00:58
świetny
babcia
babcia 03.12.2012 00:58
świetny
wojr63 29.04.2012 23:10
podoba mi się
kate.500 15.06.2011 17:49
super :))
halina17 19.01.2011 11:30
fajny krem
Ania67 19.01.2011 10:28
Super
halinka1011 19.01.2011 10:25
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak