Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w zalewie musztardowej na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szkl
cukier 1,5 szkl
ocet 3\\4 szkl
sól 2 ły zki
musztarda 5 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w zalewie musztardowej na zimę

Przepis na cukinię w sosie z musztardą, zamiast cukinii możemy w identyczny sposób przygotować inne, dostępne warzywa np. patisony, ogórki itp.

Cukinię myjemy dokładnie, kroimy na kawałki - grube plastry lub słupki (końce odrzucamy). Wkładamy je do wyparzonych słoiczków.
Gotujemy zalewę z podanych składników, oprócz musztardy, musztardę dodajemy gdy zalewa się zagotuje. Mieszamy i wlewamy zalewę do cukinii. Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 19.01.2011 10:42
bardzo lubię różne potrawy z cukini koniecznie muszę ten przepis wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak