Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik cytronowo-kokosowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 2 szt
wiórki kokosowe 300 g
kefir 500 ml
cukier 1 łyżka
Biszkopty 1 opakowanie
śmietana 30% 1 szklanka
wywar z herbaty 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik cytronowo-kokosowych

obie galaretki rozpuścić w 2szklankach wody i odstawić do wystudzenia. Wiórki pomieszać z kefirem i zostawić na 30 minut. Śmietanę ubić z cukrem. Wiórki połączyć z zimną galaretką i śmietaną. W tortownicy ułożyć biszkopty i polać je wywarem z herbaty delikatnie łyżeczką. Wyłożyć masę i wstawić do lodówki na 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 19.01.2011 09:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak