Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyb jogurtowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
tłuszcz do smażenia
dżem do smaku
cukier 1 łyżka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: grzyb jogurtowy

Jajka utrzep do białości dokładnie z łyżką cukru, dodaj jogurt i mąkę wymieszaną z proszkiem . Wylej na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, piecz na małym ogniu z obu stron aż będzie gotowy, przełóż na talerz i posyp cukrem lub p[osmaruj dżemem.
Jest to ulubione śniadanie mojego syna, do tego kakao i werwa na pół dnia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak