Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 łyzka
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
cebula
mąka 1 łyżka
masło 1 łyzka
bulion 1 szkl
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń duszona

Mięso zbić mocno pałką, posolić, odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny. W rondlu rozgrzać tłuszcz, obsmażyć mięso ze wszystkich stron, dodać oczyszczone jarzyny, przyprawy i drobno pokrojoną cebulę. Dusić na wolnym ogniu, aż będzie miękka i się ładnie zrumieni. Obsypać lekko mąką, podlać rosołem i chwilę jeszcze dusić. Gotową pieczeń pokrajać w plastry, ułożyć na półmisku. Sos przecedzić i podać w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.05.2011 11:34
Mjami - smaczne! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak