Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w jarzynach i w ziołach

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szałwia 5 listków
rozmaryn 1,5 łyżeczki
natka pirtruszki 1 pęczek
oliwa 1/3 szkl
sól do smaku
pomidory 80 dkg
papryka żółta 2 szt
cukinia 1 szt
cebula czerwona 2 szt
pory 3 szt
czosnek 6 ząbków
ziemniaki 6 szt
oliwki zielone 4 szt
oliwki czarne 4 szt
filet z dorsza 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w jarzynach i w ziołach

Filety rybne natrzeć drobno posiekanymi ziołami,jarzyny oprócz pomidorów ,pokroić w kawałki i ugotować,pomidory w skórce położyć na spodzie natłuszczonej blaszki,następnie położyć równomiernie pozostałe warzywa i poddusić na ogniu przyprawić filety i zrolować i lekko wcisnąć w jarzyny ,posypać solą i pieprzem,obłożyć oliwkami,zapiekać 20 min w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA79 14.02.2011 15:17
wydaje się dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak